Till detta recept har jag utgått från ett recept jag redan hade på bloggen (HÄR), men har valt att använda vitkål som pajbotten istället. Min ost- & skinkpaj med vitkål blev ju himla populär så testa denna om ni gillar vitkål.
6 port.
300 g vitkål
smör
Strimla vitkålen och stek den i smör tills den är mjuk.
Lägg över den i en pajform och tryck ut den över hela botten.
500 g kycklingfärs
200 g philadelphiaost vitlök/örter
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
4 dl crème fraiche
2 dl riven ost
Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.
Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Bred ut crème fraichen över färsröran som ett täcke.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
Servera med sallad och bröd.
Viktväktarna Points
300 g vitkål
smör (lägg till points för så mycket du använder)
500 g kycklingfärs *
200 g philadelphiaost vitlök/örter 11% *
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
4 dl crème fraiche 5% *
2 dl riven ost 12% *
Totalt blir det 8P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 214 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK