Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter

175 g rumsvarmt smör
3½ dl vetemjöl
2¼ msk vatten

Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen.
Låt vila i kylen i 30 min.

500 g kycklingfärs
200 g philadelphiaost vitlök/örter
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
4 dl crème fraiche
2 dl riven ost

Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.

Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Bred ut crème fraichen över färsröran som ett täcke.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.

Servera med sallad och bröd.

Krämig kycklingfärspaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *