Just nu känns det som om allt man gör är att jobba, äta och sova. Mycket att göra på jobbet, där det dessutom har börjat trillat in julpall! Tror det kommer vara riktigt bra grejer i år, inköparna på huvudkontoret har riktigt bra smak!
Ännu ett recept på köttfärssås, denna gång med smak av tacos!
4 port.
350 g köttfärs
½-1 gul lök
1 påsar tacokrydda
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
pasta (Barilla Bucatini n.9)
riven parmesanost
Stek köttfärsen.
Finhacka löken och ha i den i färsen, stek tills färsen är klar och löken är genomskinlig.
Tillsätt tacokrydda, vatten, krossade tomater och buljongtärning.
Låt allt stå och småputtra i 20 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och riven parmesanost.
Viktväktarna Points
350 g nötfärs 5%*
½-1 gul lök
1 påsar tacokrydda *
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning *
salt
peppar
pasta (Barilla Bucatini n.9) (lägg till points för mängden du använder)
riven parmesan (lägg till points för mängden du använder)
Totalt för köttfärssåsen blir det 4P/port, lägg till points för matfett vid stekningen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 172 kcal/port exkl tillsatt matfett och pasta.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK