4 port.
400 g färs
1 gul lök, finhackad
800 g potatis
salt
peppar
2 dl buljong (fond el. buljongtärning + vatten)
1 msk senap
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
persilja
Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.
Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.
Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.
Viktväktarna Points
400 g färs 5% *
1 gul lök, finhackad
ca 700 g potatis *
salt
peppar
2 dl buljong (fond el. buljongtärning + vatten)
1 msk senap *
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% *
persilja
Totalt blir det 8P/port. Lägg ev. till points för matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 331 kcal/port exkl matfett.
Spännande maträtter var med i
VIKT.VÄKT tidigare
Kul att du tycker det 🙂 Försöker utgå från samma tänk med viktväktarrecepten som jag alltid gjort med andra recept bara att jag anpassar dom så att dom blir viktväktarvänliga.
Åh så enkelt o ser gott ut!
Kanske dum fråga men Hur MKT ska man äta? Väger du maten?
Denna är jättegod!
Vet jag att jag har gjort ett recept till 4 port så tar jag en fjärdedel av maten. Annars väger jag det mesta när jag lägger upp på tallriken, sen lär man sig med tiden hur mycket man kan ta.
Ok tack👍
Undrar vad för buljong det ska vara?
Det spelar ingen roll, en smaksak 😊
Lagade denna maträtt idag, jättegott och enkelt var det att lag. Uteslöt dock crème fraiche då jag inte hade någon hemma.
Så kan det vara ibland att man saknar något enstaka livsmedel, då får man ta till sånt man har tillgång till istället och det kan bli minst lika bra för det 👌😉
Kul att du testade och att ni gillade rätten 🥰