4 port.
500 g köttfärs
1 ägg
90 g philadelphiaost grillad paprika
1 gul lök, riven/finhackad
2½ dl vatten
1½ msk kalvfond
1/3 msk soja
1/3 msk svartvinbärsgelé
¾ dl matlagningsgrädde
55 g philadelphiaost grillad paprika
ev maizena
Blanda köttfärsen med ägg, philadelphiaost och riven lök.
Krydda med salt och peppar.
Rör färsen till smidig konsistens.
Forma till biffar och stek gyllene i lite matfett.
Blanda vatten, fond, soja och gelé till såsen och låt det koka upp.
Vispa ner grädden och philadelphiaosten som är kvar.
Red ev av med lite maizena om du vill ha en tjockare konsistens på såsen.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
1 ägg
75 g philadelphiaost grillad paprika *
1 gul lök, riven/finhackad
2½ dl vatten
1½ msk kalvfond *
1/3 msk soja
1/3 msk svartvinbärsgelé *
¾ dl matlagningsgrädde 13% *
55 g philadelphiaost grillad paprika *
ev maizena (lägg till points om du tillsätter)
Totalt blir det 7P/port för biffar och sås. Lägg till för potatis eller annat tillbehör och även för tillsatt matfettet.
* = livsmedel som jag räknat points mängden på, övriga är 0P för den mängden i receptet
Kcal: ca 235 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Superenkelt och supergott.
🙂
Ohh waoow så gott
Tack!
Använder aldrig gelé, kan man byta den mot något annat? Typ lingon? Eller är det värt det att köpa en burk gelé? 😇
Antingen utesluta helt eller lingonsylt går också bra 👌