Lite Lady & Lufsen känsla över detta recept!
4 port.
Köttbullar
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
½ tsk malen svartpeppar
1½ tsk salt
Tomatsås
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1½ tsk torkad och malen grönpeppar
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Börja med köttbullesmeten.
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt svalla 3 min.
Blanda färs, lök, ägg, svartpeppar och salt, forma stora köttbullar, cirka 12 st (för 4 port).
Bryn köttbullarna i en stekpanna i olja tills de är gyllenbruna.
Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och mortlad grönpeppar, fräs i ca 1 min på medelvärme.
Tillsätt krossade tomater, vatten och köttbuljongen i pannan.
Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 10 min.
Strö över hackad persilja innan servering.
Viktväktarna Points
Köttbullar
½ dl mjölk 1,5% *
½ dl vatten
2 msk ströbröd *
500 g nötfärs 5% *
1 finhackad gul lök
1 ägg
½ tsk malen svartpeppar
1½ tsk salt
Tomatsås
1 msk olivolja *
2 pressade vitlöksklyftor
1½ tsk torkad och malen grönpeppar
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för pasta och ev för det matfett du steker köttbullarna i.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 267 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK