4 port.
400 g falukorv
750 g potatis
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja
Skala potatisen och rotfrukterna.
Skär alla ingredienser i lagom stora bitar.
Koka upp vatten i en gryta och lägg i buljongtärning och potatisen.
Låt puttra på svag värme.
Hetta upp en panna med lite smör och slunga runt rotsakerna i pannan en stund.
Häll därefter över de i grytan.
Bryn även korvbitarna och tillsätt dessa i soppan.
Låt småputtra tills potatisen och rotfrukterna är klara.
Strö över lite persilja.
Servera soppan med ett nybakat bröd eller knäcke.
Viktväktarna Points
300 g matkorv, Maträtt *
ca 600 g potatis *
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar *
vatten så det täcker
persilja
Totalt blir det 6P/port, lägg till points för matfettet vid stekning av rotfrukter och korv. Lägg till points för ev smörgås med pålägg.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ungefär hur mycket och vad är en påse soppgrönsaker? Inte lätt att veta när man bor utomlands.
Finns färdiga förpackningar med Morot, Selleri, Palsternacka och Purjo att köpa i grönsaksdisken här, tror den ligger på ca 500 g. Även Findus har nån variant av frysta soppgrönsaker i påse också.