Kebabpizza

Utan tvekan den godaste hemmagjorda pizzan jag har ätit!
Kebabpizza

1 plåt eller 2 runda

Pizzadeg 

5 dl vetemjöl
2-3 dl rågsikt
2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Häll i jästen i en bunke och häll i lite 40-45°C vatten och rör
 till jästen har löst upp sig. 
Häll över resten av vattnet och rör om.
Tillsätt olja, salt och rör om.
Rör ner vetemjöl och rågsikt lite i taget och arbeta dagen
 tills den är smidig och lossnar från kanterna i bunken.
Låt degen jäsa i 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
När den jäst klart, ta upp degen och lägg på ett mjölat bord och knåda den ett par minuter. Kavla nu ut degen, antingen till en rektangulär form eller en rund.
Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på din fyllning.
Grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Tomatsås

250 gram passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 nypa socker
½ tsk oregano
½ tsk basilika
½ msk olivolja

Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
Låt tomatsåsen koka i 10 minuter, rör om och lägg sedan ett tunt lager på din pizzadeg.

Pizzatopping

500 g stekt kebabkött
½ gul lök
2 tomater
riven ost
kebabsås


Recept på pizzadeg och tomatsås kommer från Matskafferiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *