Kassler i god sås

Ett recept jag hittade hos Nadjas kitchen för många år sen. Ingår i vår veckomatsedel lite titt som tätt, gillas av alla i familjen!

6 port.

800 g kassler (fett bortskuret)
olja
1-2 msk oregano
1–1½ msk vetemjöl
5 dl grädde
1½–2 msk tomatpuré
ev lite salt och peppar

nykokt spagetti för 6 portioner

Skär kasslern i bitar eller i strimlor.
Värm oljan i en kastrull.
Lägg i kasslern och låt den puttra bort all vätska.
Rör om i kastrullen lite då och då.
När vätskan nästan är borta så rör du ner mjölet.
Blanda ordentligt.
Häll i matlagningsgrädden och blanda.
Tillsätt oregano och tomatpuré.
Låt allt puttra ihop.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

800 g kassler (fett bortskuret) *
olja (lägg till points för så mycket du använder)
1-2 msk oregano
1–1½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagninsgrädde 13% *
3½ dl vatten
1½–2 msk tomatpuré
ev lite salt och peppar

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för valfri mängd pasta. Servera med grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 284 kcal/portexkl tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kassler i god sås”

  1. Gillar detta recept bättre än det ursprungliga då detta innehåller matlagningsgrädde (o vatten) vilket blir godare än 4% grädde samt så är det utan pastan så lätt att bara räkna p på just såsen.

    1. Kul att du gillar min variant, kommer aldrig att använda mig utav grädde lägre än 13% i min matlagning. MEN det får man såklart göra som man vill och som passar ens behov och smaklökar bäst 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *