Idag är det kladdkakans dag och det firar vi med ett recept på kärleksmumskladdkaka med inspiration från Fredriks fika!
200 g smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ tsk salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
1½-2 msk starkt kaffe
ca 2 msk riven kokos
Sätt ugnen på 175°C.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao.
Smält smöret i en rymlig kastrull.
Blanda ner socker, kakao och salt, rör sedan ner ett ägg i taget.
Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 min.
Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
Ta sedan ut och låt kladdkakan kallna helt i kylskåp.
Smält smöret till glasyren i en kastrull.
Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker.
Spä på med kaffe tills du har en slät glasyr.
Häll på glasyren och strö över kokos.
Låt kakan stelna i kylen en timme, sen är det bara att njuta!
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK