Kalljästa frukostfrallor med lin- & solrosfrön
8 st
25 g jäst
3 dl filmjölk
1 msk linfrön
½ dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl rågmjöl + ½ dl till utbakningen
4 dl vetemjöl
solrosfrön till garnering
På kvällen: Smula jästen i en bunke och lös upp den med filmjölken.
Tillsätt linfrön, solrosfrön, honung och salt.
Arbeta in 1 dl rågmjöl och vetemjölet.
Degen är väldigt kladdig, men arbeta inte in mer mjöl.
Använd ½ dl rågmjöl till att forma 8 st frallor.
Lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in dem i kylskåpet att
jäsa över natten med en bakduk över.
På morgonen: Sätt ugnen på 250°C.
Ställ fram bröden i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
Pensla frallorna med vatten och strö på solrosfrön.
Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 10 min.