Har ju missat att ge er receptet på midsommardesserten! Passa på att testa nu medans det finns goda, svenska jordgubbar.
150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2¾ dl vetemjöl
¾ msk citronsaft
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker
ev dekorera med kolamaränger
Sätt ugnen på 180°C.
Smält smöret i en kastrull.
Ta bort den från värmen och låt det svalna något.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg ut dem över hela smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker och dekorera med kolamaränger och spritsad grädde.