En liten annorlunda tillagning av den ugnsstekta potatisen som var grymt gott, kommer jag göra fler gånger.
4 port.
800 g fast potatis
1 msk olivolja
½ dl polenta
salt
peppar
500-600 g fläskfilé
valfria kryddor
matfett
Ostkräm
1½ dl riven prästost
2½ dl grekisk/turkisk yoghurt
½ kruka persilja
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatisen.
Blanda den med olivolja och polenta.
Krydda med salt och peppar.
Häll ut på plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Rör runt då och då.
Bryn köttet runtom i matfettet.
Krydda med salt, peppar och örter.
Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 68-70°C.
Blanda osten med yoghurten.
Hacka persiljan och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Servera allt med valfria grönsaker till.
Viktväktarna Points
600 g fast potatis *
¾ msk olivolja *
1/3 dl polenta *
salt
peppar
500 g fläskfilé *
valfria kryddor
matfett (lägg till points för den mängden du använder)
1 dl riven prästost 17% *
2 dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
ca ½ kruka persilja
Totalt blir det 8P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 351 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK