10-12 st normalstora cupcakes
24-36 st minicupcakes
Chokladmuffins
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g färskost
svart pastafärg
Dekoration
hard topping saltlakritssås, t ex Ohoj
jordgubbsströssel/frystorkade jordgubbar
godis fingrar
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Sikta ned mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen.
Vänd runt till alla klumpar försvunnit.
Klicka ut smeten med hjälp av en sked i muffinsformar.
Använd gärna en muffinsplåt om du har.
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter, 180°C.
Låt svalna.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i färskosten.
Färga med svart pastafärg.
Dekoration
Spritsa ut frostingen på helt avsvalnade muffins.
Toppa med saltlakritssås, jordgubbsströssel och godis-fingrar.