En enkel uppiffning av det vanliga kokta riset.
4 port.
2 dl ris
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
frusen majs/ärt- & paprikamix
Börja med att koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
Tillsätt grönsaksbuljongtärningen.
När riset är klart, tillsätt önskad mängd grönsaker och blanda.
Servera med stekt korv eller kycklingfilé och en kall crème fraiche/yoghurtsås med valfri smaksättning (jag hade i vitlök + lite salt och peppar).
Viktväktarna Points
1½ dl ris, okokt *
vatten
1 grönsaksbuljongtärning *
3 dl frusen majs/ärt- & paprikamix
Totalt för grönsaksriset blir det 4P/port. Lägg till points för ev sås och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK