Lite höstinspirerad grilltallrik! En favorit i matlagningen är chutney. Senast har jag köpt en sort hos The House of Taste som ligger i Wadköping i Örebro, Spicy mango & ginger chutney. Så god!
6 port.
6 st kycklingfiléer
¾ dl olivolja
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
¾ dl mango chutney
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor
Mango Chutneysås
3 dl grekisk/turkisk yoghurt
3 msk mango chutney
salt
peppar
blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter)
smör/olivilja
kryddor
salt
Skär varje kycklingfilé i två filéer.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.
Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen tills det är dags att äta.
Skala och dela rotfrukterna.
Blanda med flytande smör och olivolja, häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med valfria örter/kryddor.
In i ugnen i 225°C i ca 30-40 min, salta när potatisen är klar.
Smaklig måltid!
Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept
6 st kycklingfiléer (ca 750 g)
¾ dl olivolja *
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
¾ dl mango chutney *
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl Larsa/Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
3 msk mango chutney *
salt
peppar
blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter)
smör/olivolja (lägg till points för mängden du använder)
kryddor
salt
Totalt blir det 6P/port för marinaden, räkna med ca hälften när kycklingen blivit tillagad (3P), såsen blir 1P/port. Lägg till points för dom ugnsrostade rotfrukterna.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 226/port kcal för kyckling och hälften av marinaden samt sås exkl tillbehör.
Kolhydrater: 10.8 g Protein: 31.1 g Fett: 7.2 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tack för ett inspirerande recept! Det ska jag testa nästa helg!
Varsågod! Vad roligt att hör att du gillade det 🖤