Här har ni ett riktigt kanonrecept. Den här såsen är så ljuvligt god, har gjort den i många, många år. Perfekt nu när grillsäsongen drar igång lite mer ordentligt 🥰
6 port.
800-900 g fläskfilé
Marinad
¾ dl rapsolja
1 msk kinesisk soja
2 msk grillkrydda, jag tog honungsgrillkrydda från Kryddhuset
1 msk franska örter
½ msk lökpulver
1 msk flytande honung
6 droppar worcestershiresås
1 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Grillsås
25 g smör
1 buljongtärning (grönsak, kött eller kalv)
3 dl créme fraiche
2-4 pressade vitlöksklyfor
persilja
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål och blanda noga.
Lägg köttet i en form med hög kant och häll på marinaden och blanda väl.
Sätt lite plastfolie/lock över formen.
Försvara i kylen i minst 4 tim, gärna över natten för bästa resultat.
Be din grillmästare att grilla köttet (vilket är min karl hemma hos oss).
Smält smöret och lägg i buljongtärningen, låt sen ”smälta” ner i smöret.
Blanda i crème fraiche, vitlök och persilja och vispa ihop såsen.
Låt såsen småsjuda i ca 5 min.
Servera med någon form av potatis och blandade grönsaker.
Viktväktarna Points
750 g fläskfilé *
¾ dl rapsolja *
1 msk kinesisk soja
2 msk grillkrydda, jag tog honungsgrillkrydda från Kryddhuset
1 msk franska örter
½ msk lökpulver
1 msk flytande honung *
6 droppar worcestershiresås
1 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
15 g smör *
¾ buljongtärning (grönsak, kött eller kalv) *
2 dl mini fraiche 5% *
2-4 pressade vitlöksklyfor
persilja
Totalt blir det 7P/port exkl tillbehör. Har räknat hälften av pointsen på marinaden då allt inte sugs upp i köttet.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 240 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker. Räknat på hälften av kalorierna på marinaden.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK