Grekiskt lantbröd med det lilla extra i form

2 bröd

1 Påse färdigmix av Grekiskt lantbröd
50 g jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk mald pommerans  
2 dl vetemjöl till utbakning

Ljumma vattnet till 37 grader, fördela jästen i en bunke och rör utmed vattnet, 
tillsätt sirapen och mjölet samt pommeransen. 
Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa 30min. 
Baka ut 2 runda limpor, lägg på bakplåtspapper (eller i bakform) och låt jäsa ytterliggare 30min.
 Före gräddning, pensla bröden med vatten och skär ett rutmönster med vass kniv. 
Grädda i nedre delen av ugnen 200°C. 


Fungerar hur bra som helst att bara göra som det står på förpackningen också.
Blir supergott! 

Receptet kommer från Kryddburken

2 reaktioner till “Grekiskt lantbröd med det lilla extra i form”

  1. Hej! En fråga, brödformen du använder. Vag är det för mått ( längd × bredd × höjd på den??
    MVH Peter Ebing

    1. Det är en helt vanlig avlång brödform, brukar vara på 1,5-2 l på dom 👌

Lämna ett svar till Therése Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *