2 bröd
1 Påse färdigmix av Grekiskt lantbröd
50 g jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk mald pommerans
2 dl vetemjöl till utbakning
Ljumma vattnet till 37 grader, fördela jästen i en bunke och rör utmed vattnet,
tillsätt sirapen och mjölet samt pommeransen.
Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa 30min.
Baka ut 2 runda limpor, lägg på bakplåtspapper (eller i bakform) och låt jäsa ytterliggare 30min.
Före gräddning, pensla bröden med vatten och skär ett rutmönster med vass kniv.
Grädda i nedre delen av ugnen 200°C.
Fungerar hur bra som helst att bara göra som det står på förpackningen också.
Blir supergott!
Hej! En fråga, brödformen du använder. Vag är det för mått ( längd × bredd × höjd på den??
MVH Peter Ebing
Det är en helt vanlig avlång brödform, brukar vara på 1,5-2 l på dom 👌