En vanlig köttfärssås men lite lyxigare och krämigare!
4 port.
500 g köttfärs
olja
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
2 dl grädde
2 dl mjölk
1½ msk maizena
Bryn färsen i oljan i en stekpanna eller gryta.
Krydda med salt, peppar och timjan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén.
Blanda grädde, mjölk och maizena och rör ner i färsen.
Låt sjuda några minuter under omrörning.
Servera med nykokt pasta.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
olja (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
¾ dl matlagningsgrädde 13% *
¾ dl mjölk 1,5% *
2 dl vatten
1½ msk maizena *
Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 178 kcal/port exkl tillbehör och matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK