Flygande Jacob i gryta

Att göra Flygande Jacob på fettsnålare grädde i ugn blir inte bra, men den rätten är ju så god så att utesluta den helt går ju bara inte. Så det fick bli en gryta istället vilket blev minst lika bra 🤗 Perfekt både i lunchlådan eller som bjudrätt på helgen!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd 

4 port.

500 g kycklingfilé
1 förp bacon
salt
peppar
chiliflakes
¾ dl chilisås
3 dl grädde
1 banan
1 dl jordnötter

Dela kycklingen i valfria stora bitar och lägg i en skål.
Blanda ner valfri mängd salt, peppar och chiliflakes med kycklingen och blanda runt.
Stek kycklingen i omgångar tills den är klar, behöver inte vara helt genomstekt då den kan puttra ihop med såsen i slutet.
Strimla baconet och stek i pannan, låt det rinna av på ett hushållspapper.
Häll tillbaka kyckling och bacon i pannan och blanda ner chilisås och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småputtra medans riset kokar i ca 10 min.
Dela bananen och blanda ner precis innan servering och strö över jordnötterna.

Viktväktarna Points

500 g kycklingfilé
1 förp kycklingbacon *
salt
peppar
chiliflakes
¾ dl chilisås *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 banan
½ dl jordnötter
*

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 291 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *