Fläskfilé med paprika- & vitlökssås

En varm sås till sommarens grilltallrikar som lite omväxling till kalla röror och såser. Lika gott till fläskkött som till kyckling!

4 port.

fläskfilé
salt
peppar
paprikapulver

Sås
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2-3 tsk paprikapulver
vitpeppar
4 vitlöksklyftor, pressade

Putsa fläskfilén och skär i skivor.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek köttet i smör.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp.
Låt det sedan stå och småsjuda i 5-10 min.

Servera köttet (eller kyckling) och såsen med någon form av potatis och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

500 g fläskfilé *
salt
peppar
paprikapulver
1 dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2-3 tsk paprikapulver
vitpeppar
4 vitlöksklyftor, pressade

Totalt blir det 6P/port för såsen. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *