Fläskfilé med bacon & purjolök

Tråkväder och ledig dag, ingen bra kombo. Har bakat lite idag inför ett kalas imorgon. Mer om det kommer i ett eget inlägg. Tacomys blir det till kvällen för oss och så ska jag titta på Idol. Vad hittar ni på idag?

Ytterligare ett gratängtips, underbar höstmat!

6 port.

750 g fläskfilé
grovmalen svartpeppar
salt
1 purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket bacon
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk soja
1½ st köttbuljongtärning
paprikapulver 
1 dl riven ost

Ansa och stek filén, låt den svalna.
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken.
Skär bacon i strimlor och knaper stek den.
Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver.
Lägg purjon i en smord ugnsfast form, lägg filéerna över och strö över bacon. 
Häll över såsen och strö över riven ost.
Gratinera i ugn i 225° i ca 25 minuter.
Servera med ris och en blandad sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

600 g fläskfilé *
grovmalen svartpeppar
salt
1 purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket bacon, avrunnet *
2 dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 tsk soja
1½ st köttbuljongtärning
paprikapulver 
1 dl riven ost
12% *

Totalt blir det 7 PP/port. Lägg till PP för matfettet som används vid stekningen samt tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 231 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Fläskfilé med bacon & purjolök

  1. Det ser väldigt gott ut, måste prova till helgen!
    Jag ser att du använder matlagningsgrädde 13% i dina recept. Viktväktarna använder ju alltid 4% matlagningsbas. Är inte så förtjust i den pga alla konstiga ämnen som ingår.

    1. Tack, ja gör det, den är riktigt god!

      Nej den 4% matlagningsgrädden kommer jag aldrig att använda, tycker den är hemsk plus att den har som du säger ett konstigt innehåll. Fungerar hur bra som helst med den 13% istället, bara att man får ta lite mindre grädde, men det spelar ju ingen roll 😊

Lämna ett svar till Leena Carlsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.