Fiskgratäng med chilisås & dill

En enkel gratäng som passar både till barn och vuxna! Denna typ av fiskrätt är den som fungerar bäst hemma hos oss bortsett från färdigpanerad fisk 🙈

6 port.

750 g torskrygg/filé
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1½ msk grönsaksfond
1 dl chilisås
dill
salt
peppar

Smörj en ugnsform och lägg i fisken.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, fond, chilisås, dill, salt och peppar.
Häll såsen över fisken.
Ställ in formen i ugnen i 175°C i 30-40 min.

Servera med mos eller kokt potatis och ev gröna ärtor.

Kaloriberäknat recept

750 g torskrygg/filé
4 dl crème fraiche 13%
1 dl matlagningsgrädde 13%
1½ msk grönsaksfond
1 dl chilisås, osötad
dill
salt
peppar

Kcal: 232 kcal/port exkl tillbehör.

Kolhydrater: 6.3 g Protein: 25.5 g Fett: 11.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

5 reaktioner till “Fiskgratäng med chilisås & dill”

    1. Det var jättegott, mina barn gillar sådana här fiskgratänger jättemycket 🙂 Tack för att du skrev en rad här på bloggen!

    1. Absolut, tina dom eller så kör du på frysta, men då blir det längre tid i ugnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *