Ett enkelt recept på en filépanna som man kan svänga ihop på helgen. Vill man kan man även tillsätta lite stekta kantareller i såsen.
6 port.
750-900 g fläskfilé
salt
peppar
kött/grillkrydda
2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl crème fraiche
1 liten ask Créme Bonjour kantarell
ev salt
peppar
Skär fläskfilén i tunna skivor.
Bryn dem klara i en stekpanna, salta och peppra under tiden.
Lägg köttet åt sidan så länge.
Häll i vattnet och låt sjuda upp.
Rör sen ner crème fraiche och kantarellost och låt sjuda upp igen.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Lägg i köttet och låt det bli varmt ihop med såsen.
Servera med nykokt pasta och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
750 g fläskfilé *
salt
peppar
kött/grillkrydda
4 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl crème fraiche 8% *
100 g Créme Bonjour kantarell *
ev salt
peppar
Totalt blir det 6P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 198 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK