Filégryta med soltorkad tomat

En lördagsmiddag behöver inte vara mer komplicerad än såhär.

6 port.

750-900 g fläskfilé
smör
salt
peppar
5 dl grädde
2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk svartvinbärsgelé
10–15 st soltorkade tomater
maizena

Skiva köttet i cm-tjocka skivor.
Krydda med salt och peppar.
Lägg ner köttet i stekpannan och fräs det så att det får fin yta och nästan är genomstekt.
Tillsätt grädden, sojan och fonden och låt sjuda upp.
Strimla dom soltorkade tomaterna och tillsätt i grytan.
Låt det stå och småputtra ca 10 min.
Smaka av med gelé och lite salt och peppar.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.

Servera grytan med valfri potatisrätt och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

750 g fläskfilé *
smör (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde 13% *
vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond *
2 msk svartvinbärsgelé *
10 st soltorkade tomater, torra *
maizena
(lägg ev till points för den mängd du använder)

Totalt blir det 5P/port. Lägg ev till points för tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 197 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Filégryta med soltorkad tomat”

  1. Mums, lät riktigt gött. Ska jag testa då vi har fläskytterfilé i kylen som ska göras något gött utav.
    Tackar för receptet.

    Ha dä gött.. // Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *