6 port.
750 g köttfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1½ msk oxfond
½ msk soja
salt
peppar
maizena
Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna.
Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt.
Ta fram köttkorven efter 1 timme och skär i skivor, ca 1 cm tjocka.
Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Red av såsen med maizena om du vill ha den tjockare i konsistensen.
Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200°C.
Servera med ugnsstekt potatis.
Gjorde detta idag och jag säger bara, sååå gott!
Kul att höra 🙂
Hur fryst ska köttet vara ?? Haft det i kylen 45 min o det är bara kallt. Svårt att tro det kommer frysa på 1 timme 😂😂
På 1 tim hinner det frysa så pass så att man kan skära rullen i skivor och dom behåller den runda formen. Den effekten får man tyvärr inte i kylen. Hoppas det blev bra ändå 🌸