Falsk fläskfilé

6 port.

750 g köttfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar

3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1½ msk oxfond
½ msk soja
salt
peppar
maizena

 Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna. 
Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt. 
Ta fram köttkorven efter 1 timme och skär i skivor, ca 1 cm tjocka. 
Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp. 
Smaka av med salt och peppar. 
Red av såsen med maizena om du vill ha den tjockare i konsistensen.
Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200°C.

Servera med ugnsstekt potatis.

4 reaktioner till “Falsk fläskfilé”

  1. Hur fryst ska köttet vara ?? Haft det i kylen 45 min o det är bara kallt. Svårt att tro det kommer frysa på 1 timme 😂😂

    1. På 1 tim hinner det frysa så pass så att man kan skära rullen i skivor och dom behåller den runda formen. Den effekten får man tyvärr inte i kylen. Hoppas det blev bra ändå 🌸

Lämna ett svar till Malin Svensson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *