Bakade en omgång av mina favoritsmåkakor till mormorns och dotterns födelsedagskalas som gick av stapeln i mitten av februari. Blev riktigt gott att smaksätta med citron och ingefära.
ca 40 st
1 citron
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk mald ingefära
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
Sätt ugnen på 150°.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet.
Rör ihop smör, socker och ingefära med elvisp.
Tillsätt olja och mjöl blandat med hjorthornssalt och arbeta ihop till en deg.
Blanda i citronskalet.
Forma degen till bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Låt kakorna kallna på galler.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Så gott det låter, dem måste jag testa. Älskar att baka, är så avkopplande tycker jag
Håller med, så skönt att bara vara en stund 🥰