Biffgryta

4 port.

500 g fransyska
1 stor gul lök
3 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
2½ dl grädde
maizenamjöl

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar.
Skala lökarna och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på medelstark värme i 60-90 minuter så att köttet blir mört.
Rör om någon gång då och då.

Rör i grädden och rör ner maizenamjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g fransyska (10 SP)
1 stor gul lök
4 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
1 ¾ msk maizenamjöl (1 SP)

Totalt blir det 6 SP/port för köttgrytan, lägg till SP för tillbehör (ris eller potatis). Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *