Ännu en rätt med råvaror från två olika Smakboxar. Grönkålspesto från Svegro och pasta från Zeta. Mums!
6 port.
6 port. pasta
3 förp. bacon
375 g champinjoner
1½ dl mjölk
3¾ dl matlagningsgrädde
3 msk grönkålspesto
svartpeppar
ev salt
maizena
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär baconet i breda bitar.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
Stek svampen i olja i en stekpanna och blanda i baconet.
Rör i mjölken, grädden (vatten) och peston i pannan.
Låt sjuda någon minut.
Smaka av med peppar och ev salt.
Servera pastan med svamp- och baconsåsen.
Viktväktarna Points
6 port. pasta (lägg till points för mängden du tar)
3 förp. kycklingbacon *
375 g champinjoner
2 dl matlagningsgrädde 13% *
3¼ dl vatten
3 msk grönkålspesto *
svartpeppar
ev salt
2 msk maizena *
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och servera rätten med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Mina barn älskar pasta! Jag tillagade enligt ditt recept, pastan visade sig vara mycket god, tack!
Vad roligt att höra! Mina barn gillar också pasta väldigt mycket 👌