Torsk med dillsås

Ledig dag och vaknade med en lättare migrän. Är inte det typiskt! Har tagit mig igenom två tuffa dagar (mest mentalt) och följt min kostplan, har tagit en PW på kvällen efter jobbet och jag har kört plankan ihop med sambon. Väntar med spänning på att det ska bli måndag igen så man får väga sig och börja på en ny vecka! Nån som känner igen sig?

Är inte ett jättefan av fisk, men när vi väl äter så blir det torsk. Lax äter jag aldrig, kan inte med smaken alls. Lite tråkigt för ser ser så gott ut när man tittar på alla recept. Men torsk duger fint det också! Här kommer ett tips på en väldigt snål rätt för Viktväktare.

4 port.

600 g torsk
smör
citronpeppar

Sås
3 dl crème fraiche
3 msk dill
salt
peppar
vitlökspulver

Krydda och stek fisken i smör på båda sidor tills den är genomstekt.
Blanda crème fraiche med dill, salt, peppar och vitlökspulver.
Servera med kokt potatis, en blandad sallad och majs.

Viktväktarna Points

400 g torsk
smör (lägg till points för så mycket du använder)
citronpeppar
Sås
2 dl Larsa grekiska yoghurt 0%
3 msk dill
salt
peppar
vitlökspulver

Totalt blir det 0P/port. Lägg till points för potatis och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 107 kcal/port exkl tillsatt matfett, potatis och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *