200 g vitt bröd
75 g smör eller margarin
Fyllning
3 st gelatinblad
300 g färskost
3 dl crème fraiche
150 g färskost dill/persilja
200 g rökt skinka
2 msk skånsk senap
½ dl hackad persilja
Garnering
rökt skinka
physalis
persilja
Mixa brödet i en matberedare.
Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet.
Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Ställ i frysen medandu gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 minuter.
Rör ihop färskostarna och crème fraiche.
Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten.
Blanda i persilja.
Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis och persilja.