12–14 bitar
Botten
100 g mjölkchoklad
50 g smör
12 digestivekex
Fyllning
250 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
3 ägg
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
färska jordgubbar
frystorkade jordgubbar
krossade digestivekex
Smält chokladen och smöret tillsammans över vattenbad.
Krossa kexen fint.
Blanda chokladsmet och kexsmulor.
Tryck med en sked ut blandningen på ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22–24 cm diam.
Mixa eller mosa jordgubbarna.
Vispa grädden.
Dela äggen i vitor och gulor och vispa vitorna till hårt skum.
Blanda färskosten med gulorna, sockret och vaniljsockret.
Rör i grädden och jordgubbsmixen.
Vänd ner de vispade vitorna.
Häll fyllningen i formen.
Täck över och låt stå i frysen minst 4 tim.
Ta fram 20-30 min före servering.
Garnera med färska jordgubbar, frystorkade jordgubbar och krossade digestivekex.