Kycklingmarinad med ingefära

Någon som ska grilla i helgen? Här kommer ett smarrigt recept på en marinad till kyckling. Kryddan går givetvis att byta mot andra örtkryddor om man inte har tillgång till Borgebys kryddor.

ca 1 kg kycklingfilé

¾ dl olivolja med vitlök
2 msk japansk soja
4 msk chilisås
2 msk honung
1 tsk ginger paste, Santa Maria
1 msk grekisk marinad krydda, Borgeby kryddgård
salt
peppar

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Lägg kycklingfiléerna i en bunke eller plastpåse och häll över marinaden och blanda.
Låt det stå minst 1 tim, helst över natten.
Grilla eller stek kycklingen och servera med valfria tillbehör.

Viktväktarna Points

¾ dl olivolja med vitlök *
2 msk japansk soja
4 msk chilisås *
2 msk honung *
1 tsk ginger paste, Santa Maria
1 msk grekisk marinad krydda, Borgeby kryddgård
salt
peppar

Totalt blir det 4P/port för marinaden om man delar den i 8 port. Skulle dock bara räkna med hälften dvs 2P eftersom det mesta inte rinner av innan grillning. Servera med ugnsstekt potatis eller en potatissallad och en god kall sås!

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kycklingmarinad med ingefära”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *