Kycklingmarinad med ingefära

Någon som ska grilla i helgen? Här kommer ett smarrigt recept på en marinad till kyckling. Kryddan går givetvis att byta mot andra örtkryddor om man inte har tillgång till Borgebys kryddor.

ca 1 kg kycklingfilé

¾ dl olivolja med vitlök
2 msk japansk soja
4 msk chilisås
2 msk honung
1 tsk ginger paste, Santa Maria
1 msk grekisk marinad krydda, Borgeby kryddgård
salt
peppar

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Lägg kycklingfiléerna i en bunke eller plastpåse och häll över marinaden och blanda.
Låt det stå minst 1 tim, helst över natten.
Grilla eller stek kycklingen och servera med valfria tillbehör.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

¾ dl olivolja med vitlök (21 SP)
2 msk japansk soja
4 msk chilisås (2 SP)
2 msk honung (8 SP)
1 tsk ginger paste, Santa Maria
1 msk grekisk marinad krydda, Borgeby kryddgård
salt
peppar

Totalt blir det 4 SP/port för marinaden om man delar den i 8 port. Skulle dock bara räkna med hälften dvs 2 SP eftersom det mesta inte rinner av innan grillning. Servera med ugnsstekt potatis eller en potatissallad och en god kall sås!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Kycklingmarinad med ingefära

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *