Överraska fikagästerna eller familjen med en smarrig äppelkaka till kaffet. Kan garantera att dom kommer att gilla den massor! Servera med vaniljvisp eller vaniljsås 🙂
2-3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör, smält
½ dl vatten
kanel
strösocker
ljus sirap
pärlsocker till garnering
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Tillsätt det smälta smöret, vatten och sikta ner mjölblandningen.
Häll ner smeten i en smord springform.
Skala och klyfta äpplena, vänd dom i en blandning av kanel och socker och tryck sen ner dom i smeten.
Ringla lite sirap över kakan och strö över pärlsocker.
Grädda kakan i 175°C längst ner i ugnen i ca 45 min.
Verkar god
Den är jättegod! Du får testa 🙂
Är den godas kall elr varm?
funderar om man kan göra den dagen innan den ska ätas?
Vi åt den medans den fortfarande var lite ljummen, men den är nog lika god att äta kall 🙂