När man ska bort och har fått i uppdrag att göra efterrätt då är en kladdkaka bra att ha med sig, speciellt när familjen man ska till är kladdkakefrälsta 😉 Testade denna från en annan bakbloggerska, Sabina som har bloggen Sweet and Simple, som är grymt duktig på att experimentera med klassiska bakverk till något nytt och nytänkande.
En liten bloggnyhet för nästa år är att jag har lagt ut en mat- och bakkalender för 2017 på bloggen med alla temadagar. Ska bli lite bättre att uppmärksamma sådana dagar från och med nu. Ni hittar den i fältet ovanför det senaste inlägget. Fler nyheter på bloggen kommer att dyka upp!
150 g smör
2 msk mjölk
2 dl strösocker
1 msk äkta vaniljpulver eller 3 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 ägg
en nypa salt
2 dl nutella
1½ msk strösocker
1 tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och häll i mjölk.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda tillsammans med smörblandningen och äggen.
Rör ihop.
Smöra och bröa en form.
Häll i smeten.
Häll på nutella i mitten av kakan.
Grädda mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Känn på kakan, den ska vara kladdig.
Strö på kanel/socker.
Receptet kommer från Sweet and simple
Ser väldigt god ut, har du något annat förslag än Nutella? Vi har både nöt och choklad allergi. Tack!
Uteslut nutellan och ät den som den är, den blir god ändå 🙂