Vit chokladglass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
150 g vit choklad
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad.
Låt den svalna lite.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk och rör ihop med grädden.
Blanda ner den avsvalnade smälta chokladen.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30 min före servering och låt tina något i kylen.
Blåbärssylt
250 g blåbär
0,9 dl strösocker
Rensa bären och lägg dem i en kastrull.
Låt koka upp och sjud 8–10 min, rör då och då.
Blanda ner sockret under omrörning och låt sylten koka upp.
Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken.
Låt sylten kallna och förvara den mörkt och svalt.
Den håller ca 1 vecka i kylen.
mums va gott i värmen