Novembers matlådor ska jag försöka hålla så enkla och billiga jag kan och använda mig utav sånt som redan finns hemma för att kapa matutgifterna lite 👌
Pasta och baconsås skulle jag krasst kunna äta både till lunch och middag bara det är lite variation på smaken 😁 Hoppas du gillar detta recept!
4 port.
200 g bacon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
2 små röda paprikor
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk japansk soja
4 dl crème fraiche
Strimla baconet, finhacka löken och skär paprikan i mindre bitar.
Stek baconet tills det börjar bli välstekt, ta ur pannan och låt rinna av på lite hushållspapper.
Stek lök och paprika i baconfettet som är kvar i pannan tills det börjar mjukna utan att ta färg.
Tillsätt kryddorna, sojan och smula ner buljongtärningen.
Rör ner crème fraichen (och vatten) och låt det koka upp.
Låt puttra ett par min.
Servera med pasta!
Kaloriberäknat recept
200 g kycklingbacon
½ rödlök, ca 50 g
2 vitlöksklyftor
2 små röda paprikor, ca 140 g
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk japansk soja
2 dl crème fraiche 13%
2 dl vatten
Kcal: ca 174 kcal/port exkl tillbehör.
Kolhydrater: 6.7 g Protein: 10.8 g Fett: 11.2 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK