Kycklingkebabgryta med champinjoner

Det blev en omröstning på Instagram om vilket protein veckans matlådor skulle innehålla. Det man fick välja på var korv, färs, kyckling och lövbiff och kycklingen vann överlägset trots att jag själv var mest sugen på en ny korvrätt, men det får bli nästa vecka kanske 😊

Detta blev i alla fall otroligt gott och superenkelt med väldigt få ingredienser!

4 port.

700 g kycklingkebab
250 g champinjoner
smör/olja
1 svampbuljongtärning
1 förp. Kelda skogssvampsoppa
salt
peppar

Ansa svampen och dela dom i valfria stora bitar/skivor.
Stek i en torr stekpanna tills dom får färg, lägg åt sidan.
Stek kebabköttet i lite matfett i en panna i två omgångar.
Smula ner buljongtärningen och häll på soppan.
Låt det koka upp och småputtra ett par minuter så buljongtärningen får lösa upp sig.
Rör ner svampen.
Servera med t.ex ris, annat gryn eller pasta.

Kaloriberäknat recept

700 g kycklingkebab
250 g champinjoner
smör/olja
1 svampbuljongtärning
1 förp. Kelda skogssvampsoppa
salt
peppar

Kcal: ca 461 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 43.4 g Protein: 36 g Fett: 16.1 g

TIPS! Går utmärkt att byta ut en del av soppan mot vatten om man vill kapa lite på mängden kalorier, kolhydrater och fett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Kycklingkebabgryta med champinjoner”

    1. Det bara måste du testa, det var jättegott 👌⭐️

      Kul att höra att du besöker bloggen regelbundet 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *