Sommartid är grilltid, här kommer ett smarrigt marinadrecept!
6 port.
900 g fläskfilé
1 dl japansk soja
1½ dl vitt torrt vin
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
2 msk franska örter
1 msk flytande honung
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och lägg i en plastpåse.
Häll i alla ingredienser samt pressa vitlöken och lägg i örterna.
Knyt igen påsen, blanda ingredienserna genom att massera påsen lätt.
Ställ in i kylen och låt marinera i 5-6 timmar.
Ta fram köttet i rumstemp. en stund innan det är dags att grilla.
Viktväktarna Points
900 g fläskfilé *
1 dl japansk soja *
1½ dl vitt matlagningsvin *
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja *
2 msk franska örter
1 msk flytande honung *
Köttet blir 3P/port och marinaden 4P/port, låter man överflödig marinad få rinna av ordentligt så kan man dock räkna på 2P/port. Så totalt blir det 5P/port för kött och marinad. Lägg till points för tillbehören vid sidan av.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Vad är det för gott du har på tallriken till köttet?
Nån typ av krokett som jag hitta på Lidl för ett bra tag sen, kall vitlökssås på Larsas grekiska yoghurt och sen tomat & fetaostsallad 😊