En wok som föll hela familjen i smaken! Kräver lite förberedelse, men det är det värt 😍 Går att byta till fläsk eller nötkött om man hellre vill ha det.
4 port.
300 g kycklingfilé
Marinad
1 tsk maizena majsstärkelse
salt
vitpeppar
1 msk vitt matlagningsvin
2 stora vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk bambuskott
1-2 morötter
1 ask champinjoner
2-3 salladslökar
ca 5 cm ingefära
olja att woka i
Woksås
1 msk socker
1 msk vinäger
1 msk matlagningsvin
2 msk soja
3 msk kycklingbuljong (½ tärning + vatten)
2 tsk maizena majsstärkelse
chilimix
Börja med att strimla kycklingen och blanda det med marinaden och låt det stå i minst 1 tim.
Finhacka vitlök och ingefära.
Strimla paprika, bambuskott, morötter, champinjoner och salladslök.
Blanda ihop ingredienserna till woksåsen.
Fräs vitlök och ingefära i lite olja i en wokpanna.
Lägg i den strimlade kycklingen och stek tills det är genomstekt.
Häll över i en skål/bunke.
Woka dom strimlade grönsakerna i lite olja.
Lägg tillbaka kycklingen och häll på woksåsen och krydda med chilimixen.
Rör runt så allt blandas.
Servera med ris eller nudlar.
Viktväktarna Points
300 g kycklingfilé
1 tsk maizena majsstärkelse *
salt
vitpeppar
1 msk vitt matlagningsvin
2 stora vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk bambuskott
1-2 morötter
1 ask champinjoner
2-3 salladslökar
ca 5 cm ingefära
olja att woka i (lägg till points för mängden du använder)
1 msk socker/sötströ *
1 msk vinäger
1 msk matlagningsvin
2 msk soja
3 msk kycklingbuljong (½ tärning + vatten) *
2 tsk maizena majsstärkelse *
chilimix
Totalt blir det 1P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 159 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK