4 port.
12 skivor bröd (gärna bröd som blivit lite torrt)
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
smör att steka i
socker
kanel
12 skivor bröd (gärna bröd som blivit lite torrt)
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
smör att steka i
socker
kanel
Rör samman mjöl och salt med hälften av mjölken.
Vispa tills smeten blir slät och klumpfri.
Knäck i äggen, vispa ner dem och rör ner resten av mjölken.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme.
Doppa ner brödskivorna helt i pannkakssmeten och lägg dem sedan i stekpannan.
Stek brödet i några minuter på varje sida.
Lägg upp den stekta riddaren på en tallrik och strö över kanel och socker.
Servera genast!
Så gott!
Visst är det 🙂