Krämigt, ostigt och allt i samma form! Perfekt vardagsmat som hela familjen gillar plus att det funkar i matlådan dagen efter 🥰
6-8 port.
350-400 g pasta (okokt)
500 g färs
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
½-2 tsk sambal oelek beroende på hur starkt man vill ha
salt
Ostsås
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
vitpeppar
Koka pastan, häll den i en smord ugnsform.
Stek köttfärsen, krydda med tacokryddan.
Häll på krossade tomater och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek och salt och låt det sedan koka ihop i 5-10 min.
Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Späd med resten av mjölken och koka upp allt, låt det koka i 5 min.
Rör ner osten och smaka av med salt och lite vitpeppar.
Blanda ihop pastan och köttfärsröran i formen, häll över ostsåsen.
Gratinera i 225°C ca 15 minuter.
Servera med en sallad.
Viktväktarna Points
375 g pasta (okokt) *
500 g nötfärs 5% *
½ dl hemgjord tacokrydda (recept)
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche 5% *
½-2 tsk sambal oelek beroende på hur starkt man vill ha
salt
1 msk vetemjöl *
3 dl mjölk 1,5% *
1 dl riven ost 12% *
salt
vitpeppar
Totalt blir det 6P/port om man delar gratängen i 8 port och 8P om man delar den i 6 port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 314 kcal/port exkl grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK