Det här är en rätt som jag inte äter själv, äter inget protein med ben som inte går att ta bort innan tillagning. Så när vi gjorde detta tog jag vanlig kycklingfilé istället. Marinaden däremot var riktigt god!
4 port.
1 kg kycklingben/klubbor
Marinad
1 msk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
½ dl olivolja
3 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
½ dl tomatpuré
2 msk honung
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll den över kycklingen i en bunke eller plastpåse.
Låt kycklingen marinera i ett par timmar, men gärna över natten för att maximera smakerna.
Grilla på grill, i airfryer eller i ugnen.
Vi valde att göra i ugnen då dom inte fick plats i en omgång i airfryern.
Sätt då ugnen på 200°C.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll den överblivna marinaden över kycklingen i formen, den kan du sedan ösa kycklingen med under tiden den är i ugnen.
Ca 45 min tar det innan kycklingen är klar.
Servera med valfria tillbehör.
Viktväktarna Points
1 kg kycklingben, utan skinn *
1 msk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja *
½ dl olivolja *
3 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
½ dl tomatpuré
2 msk honung *
Totalt blir det 12P/port (räknat på att ¼ av marinaden blir kvar). Byter man kycklingbenen mot kycklingfilé istället så blir det 1P/port istället. Lägg till points för tillbehören.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 324 kcal/port exkl tillbehör (baserat på att ¼ av marinaden blir kvar). Med kycklingfilé (à 125 g/st) istället blir det 246 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK