2 st
Fördeg
3 dl vatten
10 g jäst
3 dl vetemjöl
Deg
3 dl vatten
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1½ msk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl linfrön
3 dl solroskärnor
11-12 dl rågsikt
solroskärnor till garnering
Rör ihop ingredienserna till fördegen och låt den stå i 4 tim övertäckt med plastfolie.
Blanda fördegen med vatten, mjölk, sirap, salt, rågmjöl, linfrön, solroskärnor och sist rågsikten som du tillsätter lite i taget.
Fördela degen i 2 smorda 1½ l brödformar.
Låt degen jäsa i formarna under bakduk i ca 4 tim.
Sätt ugnen på 175°C.
Pensla den jästa degen med vatten och nagga den med en gaffel.
Strö solroskärnor över bröden.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 75 min.
Ta ut bröden ur formarna och grädda dem i ytterligare 5 min.
Dessa bröd måste jag testa och baka ?
Kan jag verkligen rekommendera, supergott!