Fortsätter att utveckla recept som redan finns på bloggen istället för att komma på nya, detta gjorde jag första gången 2016. Fisk är inte min starka sida, men torsk äter jag gärna, lax går bort helt.
4 port.
600 g torsk
3-4 dl cornflakes
2 ägg
salt
peppar
smör
Remouladsås
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk gurkmeja
Hacka smörgåsgurkan fint.
Mät upp majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.
Rör till en jämn smet.
Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.
Krama sönder cornflakes lätt till grova smulor.
Vispa sönder äggen.
Krydda fisken med salt och peppar.
Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakes.
Stek fisken i matfettet på svag värme i ca 5 min på varje sida.
Servera fisken och såsen med potatismos eller kokt potatis och lite gröna ärtor eller majs.
Viktväktarna Points
600 g torsk
3-4 dl cornflakes *
2 ägg
salt
peppar
smör (lägg till points för mängden du använder)
2 msk finhackad smörgåsgurka *
½ dl majonnäs lätt *
1½ dl Salakis/Larsa yoghurt 0%
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk gurkmeja
Totalt blir det ca 4P/port. Lägg ev till points för potatis.
TIPS! Stek fisken i ugnen istället så kan du minska mängden matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Så gott det lätt och tack för receptet. Är också viktväktare och kör blått program.
Tack! Kul att du hittat hit 🥰
Tack för kommande veckas recept. Så mycket gott👍
Tack, kul att höra 🙏🥰