Blåbärstoppad pannacotta med vaniljsmak
4 port.
1 gelatinblad
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk socker
Blåbärsgelé
200 g blåbär
1½ dl vatten
1 dl gelésocker multi
myntablad
Lägg gelatinbladet i kallt vatten för att mjukna, minst 5 min.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg dem i en kastrull med grädden, crème fraicheen och sockret och koka upp.
Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladet och lägg ner i grädden.
Rör tills det har smält och allt är väl blandat.
Häll i 4 portionsglas och ställ kallt ca 4-6 tim.
Ta undan 1 dl av blåbären till garnering.
Koka upp resten av bären med vattnet och sjud tills de är mjuka och mosiga, ca 10 min.
Sila bärmassan.
Häll saften i en kastrull och blanda med syltsockret.
Koka upp och sjud i 1 min.
Låt svalna.
Skeda gelén över pannacottan, ställ kallt att stelna.
Garnera med de sparade blåbären och mynta vid servering.