Nu börjar grillsäsongen dra igång hos dom flesta, vissa av oss kanske till och med grillar året runt, vi gör det bara vädret tillåter 😍 Att marinera i egen marinad blir så mycket bättre än köpemarinad, här är en av mina favoriter 🥰
Hoppas ni får en trevlig helg!
6 port.
800-900 g fläskfilé
Marinad
4½ msk kinesisk soja
4½ msk rapsolja
5 krm vitlökspulver/5 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
¾ tsk salt
Vitlök- & örtsås
4 dl vatten
1 msk kalvfond
100 g philadelphiaost vitlök/örter 11%
½ dl matlagningsgrädde 15%
några droppar soja
1 msk maizenaredning
Putsa filén och skär i skivor eller låt den vara som den är.
Blanda soja och olja.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Tillsätt peppar och salt.
Marinera köttet minst 1 tim i kylskåp.
Ta fram köttet en stund innan du ska grilla så det inte är kylskåpskallt.
Koka upp vatten och fond.
Tillsätt philadelphiaost, grädde och lite soja och rör ner det i såsen.
Låt det småsjuda ett par min och red sen av med maizena till önskad konsistens.
Servera det grillade köttet med såsen och ugnsstekt potatis och en blandad sallad och vitlöksbaguetter.
Viktväktarna Points
800 g fläskfilé *
4½ msk kinesisk soja
4½ msk rapsolja *
5 krm vitlökspulver/5 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
¾ tsk salt
4 dl vatten
1 msk kalvfond
100 g philadelphiaost vitlök/örter 11% *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
några droppar soja
1 msk maizenaredning *
Totalt blir det 6P/port, då har jag räknat med att hälften av marinaden är kvar. Lägg ev till points för potatis och andra tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 233 kcal/port exkl tillbehör (räknat kalorier för hälften av marinaden).
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK